Cârnați de casă cu porc și vită

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
30 minute 3 ore General 10 Mediu Bucatarie Romaneasca 1734

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Se curăță usturoiul din timp, zdrobiți-l în mojar ori prin aparatul de usturoi și puneți o lingură de sare, frecați-l puțin și adăugați 150 ml apă. Lăsați să stea până pregătiți carnea. Trebuie să iasă aroma în apă, care o veți folosi în cârnați. În felul acesta, vor fi aromați cu usturoi și nu va pica greu când îl serviți.
Pas 2
Carnea se toacă pe mașină (atât de vită, cât și cea de porc și slănina). Se pune carnea măcinată într-un vas mare, unde veți putea frământa bine umplutura. Puneți în carne ingredientele enumerate mai sus: sarea, piperul proaspăt măcinat și apa de pe usturoi (strecurată), mai puteți să puneți (să repetați de 2 ori) câte 100 ml apă și lăsați 5 minute de fiecare dată. Și acum partea importantă: ca să iasă un cârnat bine legat, trebuie să frământați foarte bine. Amestecați carnea din toate părțile și aducând-o din față în spate. Din când în când, puteți să stropiți cu puțină apă (50 ml). Pregătiți matele, le verificați și montați mașina de cârnați. Puneți carnea în mașină și montați mațul pe țeavă și lăsați carnea să iasă, fiți cu mâna pe cârnat și răsuciți la 30 cm și înțepați-l din loc în loc cu un ac mare. Puneți la scurs cârnații, la loc răcoros, până a doua zi.
Pas 3
Afumatul are o importanță mare, nu se folosește orice lemn, eu am văzut pe propria piele diferența. Folosiți un lemn de esență tare și veți avea un preparat extraordinar de bun, merită (după efortul depus). Ca să aveți un cârnat mai uscat, se lasă în afumătoare câteva zile (cu condiția să fie frig, să se usuce cât mai bine). O parte puteți să o băgați în congelator și îi aveți mai proaspeți și merg de minune prăjiți sau fierți. La fel și cei uscați, se pun în congelator și când vă e dor de ceva bun merg de minune cu o ceapă și pâine proaspătă. Să aveți poftă și sărbători fericite!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Cârnați de casă cu porc și vită
Categorie Carne
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 30 minute
Timp de gătire 3 ore
Porții totale 10
Dificultate Mediu
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 3,5 kg carne de porc (de lucru)
2. 2,5 kg carne de vită
3. 1 kg slănină
4. 2-3 linguri (70 g) sare
5. 1-2 lingurițe piper măcinat proaspăt (mai mare)
6. 100 g usturoi
7. apă
8. 10 m mațe
Pași 1. Se curăță usturoiul din timp, zdrobiți-l în mojar ori prin aparatul de usturoi și puneți o lingură de sare, frecați-l puțin și adăugați 150 ml apă. Lăsați să stea până pregătiți carnea. Trebuie să iasă aroma în apă, care o veți folosi în cârnați. În felul acesta, vor fi aromați cu usturoi și nu va pica greu când îl serviți.
2. Carnea se toacă pe mașină (atât de vită, cât și cea de porc și slănina). Se pune carnea măcinată într-un vas mare, unde veți putea frământa bine umplutura. Puneți în carne ingredientele enumerate mai sus: sarea, piperul proaspăt măcinat și apa de pe usturoi (strecurată), mai puteți să puneți (să repetați de 2 ori) câte 100 ml apă și lăsați 5 minute de fiecare dată. Și acum partea importantă: ca să iasă un cârnat bine legat, trebuie să frământați foarte bine. Amestecați carnea din toate părțile și aducând-o din față în spate. Din când în când, puteți să stropiți cu puțină apă (50 ml). Pregătiți matele, le verificați și montați mașina de cârnați. Puneți carnea în mașină și montați mațul pe țeavă și lăsați carnea să iasă, fiți cu mâna pe cârnat și răsuciți la 30 cm și înțepați-l din loc în loc cu un ac mare. Puneți la scurs cârnații, la loc răcoros, până a doua zi.
3. Afumatul are o importanță mare, nu se folosește orice lemn, eu am văzut pe propria piele diferența. Folosiți un lemn de esență tare și veți avea un preparat extraordinar de bun, merită (după efortul depus). Ca să aveți un cârnat mai uscat, se lasă în afumătoare câteva zile (cu condiția să fie frig, să se usuce cât mai bine). O parte puteți să o băgați în congelator și îi aveți mai proaspeți și merg de minune prăjiți sau fierți. La fel și cei uscați, se pun în congelator și când vă e dor de ceva bun merg de minune cu o ceapă și pâine proaspătă. Să aveți poftă și sărbători fericite!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri