Fasole batuta cu ulei de dovleac

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
15 minute 60 minute General 6 Usor Bucatarie Romaneasca 1965

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Fasole batuta cu ulei de dovleac, o mancare pe cat de gustoasa si satioasa pe atat de sanatoasa. Plina de fibre, minerale, calciu, magneziu etc…! O alternativa vegetariana ce inlocuieste carnea, datorita proteinelor sale valoroase.
Pas 2
Cu o seara înainte spălati bine fasolea in cate ape doriți si o lasati peste noapte la umflat. A doua zi aruncati apa de pe ea, o mai spalati de cateva ori si o puneti intr-o oala la oparit cateva minute. Se spune ca nu e sanatos sa o mai oparim ca aruncam o parte din vitamine. Asa ca las la latitudinea voastra, eu personal o oparesc. Completam cu apa dupa ce facem toate manevrele necesare si lasam sa fiarba cu un praf de sare si o foaie de dafin.
Pas 3
Intr-o alta cratita sau tigaie ce aveti la îndemana caliti ceapa uscata in uleiul de floarea soarelui cat sa devina transparenta. Evitati sa o prajiti prea tare sa fie cat mai sanatoasa si usor de digerat. Puneti praful de boia amestecati si adaugati pasta tomata imediat sa nu se arda boiaua.
Pas 4
Cand fasolea a inceput sa se crape si este aproape fiarta rasturnati ceapa peste ea. Lasati sa fiarba pana apa e destul de scazuta si fasolea suficient de fiarta. Cu zece minute inainte de a inchide focul scoateti foaia de dafin, puneti usturoiul uscat, pisat sau taiat marunt in fasole. In asa fel nu isi va pierde aroma si gustul va fi bun.
Pas 5
Cu un blender vertical pasati totul cand s-a mai racorit sa devina o pasta spumoasa si cremoasa. Gustati si mai puneti ce mai necesita sare, piper.
Pas 6
A mai ramas ceapa verde si usturoiul verde, care dupa ce sunt spălate le tăiem si le inabusim intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui cat sa prinda putin gust si miros. Oprim focul si cand serviti din minunatia de fasole presarati o lingura de ceapa verde pe deasupra, marar proaspat si ulei de dovleac cat doriti nu exagerat ca este putin greu. Sa aveti pofta!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Fasole batuta cu ulei de dovleac
Categorie Vegetarian / Vegan
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 15 minute
Timp de gătire 60 minute
Porții totale 6
Dificultate Usor
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 500 g fasole uscata alba
2. 1 mare ceapa
3. 2 legaturi ceapa verde
4. 1 legatura usturoi verde
5. 1 legatura marar verde
6. 1 foaie dafin
7. 4 catei usturoi
8. 1/2 lingurita boia dulce
9. 1 lingura pasta tomate dulce
10. piper
11. sare
12. 4-5 linguri ulei floarea soarelui
13. ulei de dovleac dupa pofta inimii
Pași 1. Fasole batuta cu ulei de dovleac, o mancare pe cat de gustoasa si satioasa pe atat de sanatoasa. Plina de fibre, minerale, calciu, magneziu etc…! O alternativa vegetariana ce inlocuieste carnea, datorita proteinelor sale valoroase.
2. Cu o seara înainte spălati bine fasolea in cate ape doriți si o lasati peste noapte la umflat. A doua zi aruncati apa de pe ea, o mai spalati de cateva ori si o puneti intr-o oala la oparit cateva minute. Se spune ca nu e sanatos sa o mai oparim ca aruncam o parte din vitamine. Asa ca las la latitudinea voastra, eu personal o oparesc. Completam cu apa dupa ce facem toate manevrele necesare si lasam sa fiarba cu un praf de sare si o foaie de dafin.
3. Intr-o alta cratita sau tigaie ce aveti la îndemana caliti ceapa uscata in uleiul de floarea soarelui cat sa devina transparenta. Evitati sa o prajiti prea tare sa fie cat mai sanatoasa si usor de digerat. Puneti praful de boia amestecati si adaugati pasta tomata imediat sa nu se arda boiaua.
4. Cand fasolea a inceput sa se crape si este aproape fiarta rasturnati ceapa peste ea. Lasati sa fiarba pana apa e destul de scazuta si fasolea suficient de fiarta. Cu zece minute inainte de a inchide focul scoateti foaia de dafin, puneti usturoiul uscat, pisat sau taiat marunt in fasole. In asa fel nu isi va pierde aroma si gustul va fi bun.
5. Cu un blender vertical pasati totul cand s-a mai racorit sa devina o pasta spumoasa si cremoasa. Gustati si mai puneti ce mai necesita sare, piper.
6. A mai ramas ceapa verde si usturoiul verde, care dupa ce sunt spălate le tăiem si le inabusim intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui cat sa prinda putin gust si miros. Oprim focul si cand serviti din minunatia de fasole presarati o lingura de ceapa verde pe deasupra, marar proaspat si ulei de dovleac cat doriti nu exagerat ca este putin greu. Sa aveti pofta!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri