Piure de cartof pufos

Timp de preparare Timp de gătire Metodă de gătit Portii Dificultate Bucătărie Vizualizări
20 minute 30 minute General 4 Ușor Bucatarie Romaneasca 1161

Evaluare

Total 0 (din 5) - 0 Recenzii

Ingrediente

Pași

Pas 1
Piure de cartof pufos, abordăm foarte des piureul la masa folosindu-l ca și garnitură, aici este o rețetă simplă cu care puteți să vă jucați cum vreți cu condimente și verdețuri.
Pas 2
La piureul de cartofi sunt mai buni cei galbeni cu coaja ușor crăpată și pare murdară. Aceștia sunt mai făinoși și cremosi conținând ceva mai mult amidon. Dacă folosiți cartofi cu miezul mai alb nu necesită la fel de mult lapte, ei fiind mai apoși.
Pas 3
Vechiul piure se face cu cartofi fierți în coajă și apoi curățați, dau o aromă și un gust mai profund de cartofi și este foarte bun. În această rețetă eu am curățat cartofii și am redus din amidon dacă i-am tăiat în bucăți mai mici și i-am spălat bine.
Pas 4
Cartofii curățați i-am pus la fiert cu un praf de sare (sarea se pune după două clocote). Când au fiert i-am scurs și zdrobit cu mixerul ori cu telul de cartofi, foarte bine.
Pas 5
Adăugați unt și mixați, turnați laptele fierbinte treptat și țineți mixerul până devine pufos. Serviți ca și garnitură ori cu ceapă verde călită în puțin ulei, gratinat la cuptor cu cașcaval. Poftă bună!
Nu s-au găsit rezultate

Comentarii (0)

Nu s-au găsit comentarii

Postează comentariul tău

Trebuie să te autentifici pentru a comenta

Recenzii (0)

(0/5)
Nu s-au găsit recenzii

Scrie o recenzie

Informații detaliate despre rețetă

Numele rețetei: Piure de cartof pufos
Categorie Garnituri
Metodă de gătit General
Bucătărie Bucatarie Romaneasca
Timp de preparare 20 minute
Timp de gătire 30 minute
Porții totale 4
Dificultate Ușor
Tipul de rețetă Free
Data publicării 2023-08-03
Evaluare Nu s-au găsit evaluări
Ingrediente 1. 1 kg cartofi galbeni
2. 100 g unt gras
3. 150 ml lapte
4. sare
Pași 1. Piure de cartof pufos, abordăm foarte des piureul la masa folosindu-l ca și garnitură, aici este o rețetă simplă cu care puteți să vă jucați cum vreți cu condimente și verdețuri.
2. La piureul de cartofi sunt mai buni cei galbeni cu coaja ușor crăpată și pare murdară. Aceștia sunt mai făinoși și cremosi conținând ceva mai mult amidon. Dacă folosiți cartofi cu miezul mai alb nu necesită la fel de mult lapte, ei fiind mai apoși.
3. Vechiul piure se face cu cartofi fierți în coajă și apoi curățați, dau o aromă și un gust mai profund de cartofi și este foarte bun. În această rețetă eu am curățat cartofii și am redus din amidon dacă i-am tăiat în bucăți mai mici și i-am spălat bine.
4. Cartofii curățați i-am pus la fiert cu un praf de sare (sarea se pune după două clocote). Când au fiert i-am scurs și zdrobit cu mixerul ori cu telul de cartofi, foarte bine.
5. Adăugați unt și mixați, turnați laptele fierbinte treptat și țineți mixerul până devine pufos. Serviți ca și garnitură ori cu ceapă verde călită în puțin ulei, gratinat la cuptor cu cașcaval. Poftă bună!
Informații nutriționale
Warning: Undefined variable $nutrition_data in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/bucatarim/public_html/recipe.php on line 1036
Autor Name: Ani
Email: razvan.popa@inodelisia.ro
Fotografie principală
Fotografii
Videoclipuri